havgudinden Doris

Vores helt egen havgudinde Doris vogter over sejlende ved Skovshoved

Doris vores skytsengel

Ved Skovshoved Surf & SUP Center hænger vores havgudinde Doris på væggen. Herfra vogter og beskytter hun alle der er på vandet ved Skovshoved. 

Surf & SUP Center Doris havgudinde

Hvorfor Doris?

Vores havgudinde er opkaldt efter Doris fra den græske mytologi, og efter den sidste fiskekone der solgte fisk på Gammel Strand i København. 

Havgudinden Doris

Doris er kendt fra græsk mytologi hvor hun sammen med Nereus fik 50 døtre. Alle døtre fulgte ofte havguden Poseidon og var hjælpsomme overfor sejlende der kæmpede mod storme på havet. 

Ligesom i den græske mytologi vil vores Doris hver dag vogte over vores gæster, og over de sejlende ved Skovshoved, og sørge for, at de kommer sikkert i havn.  

Doris hed den sidste fiskekone der solgte fisk på Gammel Strand i København. I marts 2008 solgte Doris Marx den sidste fisk på Gammel Strand som så mange andre fiskekoner før hende. 

Doris var på sin sidste arbejdsdag ligesom Skovserkonerne i sin tid var det iklædt fodlange skørter og hæklet sjal til at varme rygstykkerne med, og tørklæde til at tage vinden fra ørerne, præcis som skovserkonerne havde det i sin tid da de vandrede ind fra Skovshoved til Gammel Strand.